Spisak svih biračkih mesta na kojima će 16. aprila biti ponovljeno glasanje

Read Time:1 Minute, 0 Second
ilustracija CRTA

Glasanje na predsedničkim i parlamentarnim izborima biće ponovljeno na ukupno 73 biračka mesta, dok će se za odbornike u Beogradu ponovo glasati na šest biračkih mesta. Broj birača na biračkim mestima na kojima se u subotu, 16. aprila ponavljaju predsednički izbori je 28.687, na biračkim mestima za parlamentarne izbore je 32.181, a za beogradske 8.643.

IZVOR

Republička izborna komisija (RIK) donela je rešenje da se glasanje ponovi na 54 biračka mesta na parlamentarnim izborima i na 35 biračkih mesta na predsedničkim izborima.

Kad je reč o izborima za odbornike Skupštine grada Beograda, Gradska izborna komisija (GIK) poništila je glasanje na šest biračkih mesta u Beogradu, na kojima će se ponovo glasati takođe 16. aprila.

Opozicione liste podnele su 381 prigovor na nepravilnosti na biračkim mestima i 125 prigovora na rešenja o ispravkama logičko-računskih grešaka. Predstavnici opozicionih izbornih lista podneli su Upravnom sudu ukupno 214 žalbi na odluke GIK, od kojih je Upravni sud odbio 109, a ostalo je da se reši još 115 predmeta.

U nastavku možete pogledati spisak svih biračkih mesta na kojima će 16. aprila biti ponovljeno glasanje, kao i broj birača na svakom od njih.

Izvor : N1/Lazar Lazić
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Eskobar: Srbija zainteresovanija za odnos sa Evropom, nego sa Istokom
Next post Obradović o petoj nacionalnoj frekvenciji: REM štiti jednoumlje