Protest zbog otimanja zemlje

Read Time:51 Second

„Dok ‘Ziđin’ iz naše zemlje iznosi tone bakra i zlata, građanima Srbije se oduzima zemlja i pravo na slobodu kretanja!“, navode organizatori protesta. U saopštenju se podseća da je policija prošlog vikenda sprečila meštane borskih sela da dođu u Beograd. Zaustavljeni su kod Paraćina i zadržani četiri sata na auto-putu.

IZVOR

Ekološki ustanak, koalicija “Moramo” i meštani Slatine, Krivelja, Metovnice i ostalih sela kod Bora pozvali su danas građane na protest ispred kineske ambasade u Beogradu, koji će biti održan u nedelju, 27. marta, u 13 časova.

„Obespravljeni građani Srbije neće ćutati pred sramnim otimanjem resursa i ponižavanjem. Pozivamo sve građane i ekološka udruženja da se priključe konvoju.Srbija neće biti kolonija!Moramo da stavimo tačku na trovanje i otimanje zemlje.Moramo, za zemlju, vodu ,vazduh i slobodu!“, poručuje se u saopštenju.

Foto: Serbia Zijin CopperPolazak konvoja iz Slatine je u nedelju u 8 časova. U 13 časova biće okupljanje ispred zgrade Pinka, Neznanog junaka 1, u Beogradu, odakle će krenuti u šetnju do Ambasade Kine.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post „Dela govore“ postala „mir i stabilnost“, psiholozi upozoravaju – diže se panika
Next post Uskrs pre 110 godina. Kako smo slavili?