NOVA: Pet nameta po srpskom džepu

Read Time:1 Minute, 8 Second

Građevinski otpad čini čak 70 odsto ukupnog otpada u Srbiji i taj podatak ostaje skriven dok divlje deponije na kojima završava preplavljuju Beograd. Problem počinje od toga što srpski zakoni ne definišu na pravi način ovu vrstu otpada, ni rušenje kao poseban deo građevinskog posla i nastavlja se kroz čitav lanac nepostojanja odgovornosti.

IZVOR

Ovo za list „Nova“ otkriva Dejan Bojović, iz Srpske asocijacije za rušenje, dekontaminaciju i reciklažu u tekstu „Ceo Beograd velika divlja deponija šuta“.

U novinama „Nova“ u ponedeljak pročitajte koliko će nas koštati Putinova agresija na Ukrajinu. Analiza „Nove“ pokazala je da će makar pet sfera domaće privrede i finansijskog sektora pretrpeti značajan udarac, što zbog rata i opšte nesigurnosti, što zbog sankcija Rusiji – iako im se nismo pridružili.

Dok je u Moskvi fokus bio na diplomatiji, u Ukrajini se i dalje vode žestoke bitke za strateški ključne lokacije. Vladimir Zelenski je u vanrednom obraćanju rekao da su ruske trupe granatirale međunarodni aerodrom u Vinici koji je uništen.

Pročitajte i zašto bi naša predstavnica na pesmi Evrovizije, Konstrakta, volela da peva na srpskom jeziku.

Novak Đoković je ponudio pomoć Ukrajini.

„Mislio sam na tebe… Nadam se da će se sve uskoro smiriti. Molim te, uputi me koja je najbolja adresa da pošaljem pomoć, finansijsku ili bilo kakvu drugu“, napisao je Đoković poruku ukrajinskom kolegi, koju je ovaj objavio.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Preti li nam nestašica goriva?
Next post Konstrakta o tome da li njena pobeda znači potencijalnu smenu vlasti