Manojlović: Ili će se poštovati pravna načela ili će doći do pobune

Read Time:1 Minute, 0 Second
Izvor: Reuters/ Patrick T. Fallon/File Photo

Direktor za kampanje organizacije Kreni – Promeni Savo Manojlović poručio je, povodom izjave direktora Rio Tinta o reaktiviranju projekta Jadar, da se u Srbiji mora promeniti manir da strani investitori dolaze sa idejom da će sa političarima dogovarati kako da krše zakone Srbije.

IZVOR

„Investicije su dobrodošle, ali zakone i ekološke standarde koje poštuju u svojim zemljama moraće naučiti da poštuju i u Srbiji“, naveo je u pisanoj izjavi Manojlović.

On je ocenio da Vlada i predsednik, koje plaćaju građani, „umesto da zastupaju interese Srbije postaju saučesnici kompanije koja želi da krši naš Ustav“.

Srbija se nalazi na raskrsnici – ili će se poštovati elementarna pravna načela ili će doći do pobune, naglasio je Manojlović, podsećajući da je dosad korišćen pravni mehanizam narodne inicijative i predloženo pravno relevantno rešenje.

„Želimo stručnu raspravu i da se uvaži reč eksperta koji kažu nema rudnika. Preko 60 akademika, profesora i naučnika je stalo iza naučnih argumenata“, naglasio je Manojlović i poručio da će problem rešavati ulica ako to ne budu učinile institucije.

Tamo “gde ne bude bilo pravde za narod, neće biti ni mira za vlast” i to nije pitanje pretnje već društvenih zakona, poručio je Manojlović.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post UHAPŠEN SERIJSKI LOPOV IZ ZAJEČARA
Next post Prijatelji u šoku posle nesreće kod Bora: „Žena mu je u 4. mesecu trudnoće“