Borska topionica neće raditi do septembra

Read Time:49 Second
Foto: NOVA.RS

Iz kompanije su saopštili da ubrzano sprovode tehničku rekonstrukciju i izgradnju novih konvertora, anodnih peći i drugih postrojenja.

IZVOR

„Biće zamenjen i elektrostatički filter kako bi se sveobuhvatno prikupljale i tretirale čestice prašine iz procesa topljenja. Izgradnja tog sistema biće završena tokom ove godine, nakon čega će kvalitet vazduha u Boru biti još bolji“, saopšteno je iz Ziđina.

U saopštenju se navodi da je kompanija dosad uložila više od 1,2 milijarde dolara u modernizaciju procesa u nekadašnjem RTB-u Bor, a preko 170 miliona dolara investirano je u zaštitu životne sredine, kao i da je „višedecenijski problem zagađenog vazduha u Boru u velikoj meri već rešen“.

„Vrednosti svih emisija se nalaze u dozvoljenim granicama, a vrlo često su i daleko ispod tih granica. Po završetku projekta tehničke rekonstrukcije, izgradnje i proširenja očekuje se da će Ziđin do 2025. dostići godišnji proizvodni kapacitet 180.000 tona katodnog bakra i tri do pet tona zlata godišnje“, dodaje se u saopštenju.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Dragan Delić: Još uvek daleko od kraja korone
Next post AI browser ekstenzija za automatsko uklanjanje pop-up cookie prozora u NAJAVI